ua en ru

У ЦВК назвали "проблемні округи" на парламентських виборах

У ЦВК назвали "проблемні округи" на парламентських виборах Ілюстративне фото (Віталій Носач/РБК-Україна)

При цьому округ №64 уже не є проблемним

У Центральній виборчій комісії за результатами виборів до Верховної ради назвали проблемними округами №№ 50, 119, 198, 210, 69 та 105. Про це заявила голова ЦВК Тетяна Сліпачук, передає кореспондент РБК-Україна.

Сліпачук зазначила, що є кілька судових позовів, які можуть вплинути на встановлення підсумків голосування.

"Є кілька судових позовів, які можуть вплинути на встановлення підсумків голосування. Перелік округів, які на думку комісії є проблемними. Це 69 округ. Декілька хвилин тому мені стало відомо, що один з кандидатів подав позов до Шостого окружного апеляційного суду на постанову ЦВК, якою була скасована постанова ОВК №69 округу щодо проведення перерахунку голосів на дільницях цього округу... Тобто, ми 69 округ маємо як такий, по якому можуть бути судові провадження", - заявила глава ЦВК.

За її словами, 64 округу вже немає у переліку проблемних.

"Щодо проблемних округів. Інші комісії, про які йде мова: 198, 210 і 105-та знаходяться у процесі судових рішень. А саме по них є апеляції. Десь вони подані, десь вони очікуються і будуть подані лише сьогодні", - додала глава Центрвиборчкому.

Нагадаємо, раніше Сліпачук заявила, що Центральна виборча комісія може оголосити результати дострокових виборів до Верховної ради раніше 5 серпня. За її словами, всі судові позови щодо оскарження результатів виборів будуть розглянуті в найближчі два дні.

Як писало РБК-Україна раніше, в середу ЦВК визнала обраними ще півсотні парламентарів. Таким чином, станом на 31 липня Центральна виборча комісія визнала обраними 134 народних депутатів України.