ua en ru

Яценюк розповів про нових спрощення в оформленні субсидій

Яценюк розповів про нових спрощення в оформленні субсидій Фото: Арсеній Яценюк

Вже 2 млн українських сімей призначені субсидії

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розповів про нові рішення щодо спрощення заповнення декларацій на отримання субсидій по оплаті комунальних послуг. Про це він заявив під час щотижневого десятихвилинного відеозвернення.

Яценюк нагадав, що у державному бюджеті для виплати субсидій по комунальних послуг передбачені 24 млрд грн.

Однак, за його словами, деякі люди відзначають проблеми з заповненням декларацій на отримання субсидій.

"Тому ми прийняли кілька рішень. Перше - прибрати взагалі з декларацій суми доходів, які ви вказуєте. Друге - ніяких штрафів за те, що декларація неправильно заповнена. Ми не будемо штрафувати бідних людей, які, можливо, арифметично помилилися, але кожен має право на помилку. Третє - ми розширили повністю повноваження органів місцевої влади для того, щоб будь-які спірні питання, що стосуються нарахування субсидій, негайно вирішувалися комісіями на місцевому рівні. Четверте - ми вже зараз призначили близько 2 млн субсидій для 2 млн українських сімей. Вже сьогодні кожна 10 українська сім'я має субсидію", - сказав Яценюк.

Зазначимо, раніше Яценюк виключив можливість зниження тарифів.

"Всі ті байки і казки про те, що тарифи можуть бути зменшені - ні що інше, як потуги перед муніципальними виборами. Відповіддю на тарифи повинні бути субсидії", - сказав Яценюк.