ua en ru

Ціни виробників промпродукції в Україні в квітні зросли на 3,6%

Ціни виробників промпродукції в Україні в квітні зросли на 3,6% Фото: ціни виробників промпродукції трохи підвищилися

Порівняно з квітнем минулого року ціни зросли на 10,1%

В Україні (без урахування тимчасово окупованій території Криму, м. Севастополя та частині зони проведення АТО) ціни виробників промислової продукції в квітні 2016 року підвищилися на 3,6% в порівнянні з березнем 2016 року. Про це повідомляє Державна служба статистики України (Держстат).

При цьому порівняно з квітнем 2015 р. ціни виробників промпродукції зросли на 10,1%.


Так, у добувній промисловості та розроблення кар'єрів у квітні подорожчала на 13,1% в основному за рахунок підвищення цін у видобуванні металевих руд на 27,4%. Разом з тим у видобутку сирої нафти ціни знизилися на 5,5%, природного газу, каменю, піску та глини - на 0,6%.

Продукція переробної промисловості подорожчала на 2,3%, зокрема, у металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устаткування - на 7,6%, інших транспортних засобів - на 4,3%, гумових та пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції - на 1,9%. У той же час у виробництві автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів продукція подешевшала на 4,0%, коксу та продуктів нафтопереробки - на 3,5%, хімічних речовин і хімічної продукції - на 0,2%.

У виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів ціни зросли на 0,3%, у т.ч. у виробництві м'яса та м'ясних продуктів - на 2,3%, напоїв - на 1,6%, олії та тваринних жирів - на 0,4%. У той же час у виробництві цукру зафіксовано зниження цін на 1,5%, переробленні та консервуванні овочів та фруктів - на 0,7%, виробництві молочних продуктів - на 0,5%.

У постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря відбулося зростання цін на 2,9%. При цьому електроенергія подорожчала на 3,1%, теплоенергія подешевшала на 0,1%.

Нагадаємо, в Україні у квітні зафіксована інфляція на рівні 3,5%.