ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent з початку дня частково відіграли своє падіння за попередні дві сесії

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні ростуть, технічно відіграючи своє падіння за попередні два дні. Станом на 15:25 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (травень) - 123,16 (+0,77) при діапазоні котирувань 122,60-123,39;
- Light, Sweet Crude Oil (травень) - 103,11 (+0,33) при діапазоні котирувань 102,95-103,60.

Позитивна динаміка в цінах з операцій багато в чому обумовлена ​​технічними покупкам нафтових Фьючер, які за попередні два дні істотно подешевшали. Відзначимо, за попередні два дні (29 і 28 березня) ціна нафти Brent впала на 2,5%, а ціна нафти WTI втратила 4,3%. У тому числі за підсумками торгів 29 березня ціна нафти WTI (Light Sweet) вперше за шість тижнів встановилася нижче 103 дол./бар., а ціна нафти Brent вперше за три тижні встановилася нижче 123 дол./бар., забезпечивши сьогодні привабливі умови для відкриття довгих позицій.

Обстановка на міжнародному валютному ринку FOREX сьогодні додатково сприяє зростанню цін на нафту. Долар з початку дня помітно знизився проти євро та інших валют. Індекс долара для шести провідних світових валют знизився більш ніж на 0,4% і зараз тримається нижче позначки 78,9 пункту, що сприяє спекулятивним покупкам нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США.

Відзначимо, індикативна ціна умовної північноморської нафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk) сьогодні вперше за тиждень встановилася нижче 124 дол./бар.