ua en ru

Ціна нафти BFOE сьогодні вперше за тиждень встановилася нижче 124 дол./бар

Індикативна ціна умовної північноморської нафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk) сьогодні вперше за тиждень встановилася нижче 124 дол./бар. Нафта BFOE сьогодні подешевшала на 70 центів, або на 0,6%, а її середня за 21 день ціна офіційно склала 123,67 дол./бар. - найнижчий показник після 23 березня.

На біржі ICE Futures Europe в Лондоні з ціни нафти BFOE формується індикатор IPE Brent Index. Його значення, стале наступного дня після завершення контрактного періоду для ф'ючерсу IPE Brent Crude відповідного місяця постачання, визначає остаточну ціну закриття (виконань) операцій по цьому інструменту.

Нафта BFOE вважається базовим сортом для визначення цін на нафту, представлену на ринках Європи і Середземномор'я. Зокрема від ціни BFOE розраховується ринкова вартість російської експортної нафти марки Urals, а щодо значення IPE Brent Index встановлюються остаточні ціни виконання операцій з нафтовими ф'ючерсами Brent і Urals на московській біржі РТС.

Нагадаємо, ціна нафтового "кошика" ОПЕК впала до свого місячного мінімуму, встановившись нижче за відмітку 122 дол./бар.