ua en ru

Центробанк Китаю скоротив втручання на валютний ринок

Китайський юань вже недалеко від стану рівноваги, і Центробанк значно скоротив втручання на валютний ринок. Про це повідомив сьогодні, 11 жовтня, заступник керуючого Народного банку Китаю І Ган, передає Reuters.

"Я радий повідомити вам, що валютний курс реньміньбі (юаня) дуже близький до рівня рівноваги, - сказав І Ган на конференції в Токіо. - Люди можуть не знати, що Народний банк Китаю істотно скоротив втручання на ринок. Вже більше року офіційні резерви Китаю не змінюються".

Крім того, він пообіцяв, що Китай продовжить ринкові реформи, спрямовані на те, щоб дозволити ринку встановлювати обмінний курс юаня.

Чиновник також сказав, що зростання китайської економіки в 2012 році складе близько 7,8%, тобто перевищить офіційний орієнтир в 7,5%. Він прогнозує зростання інфляції в поточному році на рівні 2,7%.

І Ган відзначив, що ринок нерухомості Китаю, вкрай важливий для економічного зростання, стабілізується, і додав, що вплив китайсько-японської територіальної суперечки на економіку країни "обмежений".

Читайте також: Економіка КНР все ще потребує підтримки, - глава Центробанку