ua en ru

Економіка КНР все ще потребує підтримки, - глава Центробанку

Китай буде проводити гнучку превентивну політику, щоб підтримувати активність в економіці, яка все ще переживає сильний знижувальний тиск. Таку заяву зробив керівник Центробанку Китаю Чжоу Сяочуань, передає Reuters.

Підтримка зростання і здійснення фінансових реформ критично важливі для країни в умовах фінансової кризи за кордоном, написав глава Народного банку Китаю в статті, опублікованій в журналі China Finance Magazine, що випускається Центробанком.

"Зовнішня обстановка дуже неприємна для економічного зростання в нашій країні, - сказав Чжоу. - Вплив міжнародної фінансової кризи не затухає і посилюється, а знижувальний тиск на внутрішню економіку залишається порівняно великим".

Враховуючи ці складні обставини, Центробанк спробує зробити політику більш ефективною, водночас забезпечуючи стабільність, сказав Чжоу.

"Підтримуючи безперервність і стабільність грошово-кредитної політики, банк зробить політику більш попереджуючою, адресною і ефективною", - написав він.

Читайте також: Темпи зростання ВВП Китаю в 2012 р. сповільняться до 7,5%, - S&P

Зазначимо, Китай переживає спад споживання з боку своїх головних торговельних партнерів; європейська боргова криза та уповільнення зростання економіки Сполучених Штатів не дають Піднебесній можливості виправити стан національної економіки, опорою зростання якої традиційно є експорт. У подібній ситуації китайська адміністрація все ближче підходить до запуску стимулюючих інструментів підтримки економіки.