ua en ru

Центробанк Індії оголосив про підвищення ключової процентної ставки на 0,25%, - до 5,75%

Центральний банк Індії підвищив у четвер процентні ставки у восьмий раз з березня минулого року, щоб приборкати інфляцію, і попередив про посилення інфляційних ризиків у майбутньому, передає Reuters. Резервний банк Індії підвищив ставку репо - базову ставку кредитування, на 25 базисних пунктів до 6,75% і ставку по зворотних угодах репо, або ставку запозичення, до 5,75%.
Згідно зі статистикою, опублікованій в понеділок, індекс оптових цін в Індії несподівано виріс у лютому до 8,3% у річному вирахуванні, зміцнивши очікування зростання процентних ставок.
"Базові інфляційні ризики посилилися, навіть незважаючи на виникнення ризиків для зростання економіки. Підвищення цін на сировину, особливо нафту, є головним чинником обох тенденцій", - повідомив центральний банк після зборів регуляційного комітету.
Міністерство фінансів Індії очікує, що економіка виросте на 9% у фінансовому році, що починається у квітні. Очікується, що в році, що минає фінансовому році ВВП країни виріс на 8,6%.
Індійський Центробанк підвищив ставки, незважаючи на невизначеність через кризу в Японії, через яку деякі інвестори зневірилися у підвищенні ставок в інших країнах.