ua en ru

У центрі Києва проходить акція "Безсмертний полк"

У центрі Києва проходить акція "Безсмертний полк" Фото: акція "Безсмертний полк" (РБК-Україна)

Поліція не пропускає на акцію людей із забороненою символікою

У центральній частині Києва стартувала акція "Безсмертний полк", приурочена до Дня перемоги над нацизмом, у ході беруть участь до 2 тис. осіб. На даний момент фіксуються локальні сутички, передає кореспондент РБК-Україна.

В акції приймають участь 1,5-2 тис. осіб, на місці її проведення фіксуються локальні сутички. Учасники тримають плакати з портретами загиблих у роки Другої світової війни та померлих ветеранів. Колона прямує від метро "Арсенальна" до площі Слави.

Зазначимо, поліція не пропускає людей з георгіївськими стрічками та іншими комуністичними символами, на даний момент відомо про не менш двох затриманих.

У центрі Києва проходить акція "Безсмертний полк"У центрі Києва проходить акція "Безсмертний полк"У центрі Києва проходить акція "Безсмертний полк"У центрі Києва проходить акція "Безсмертний полк"

Фото: акція "Безсмертний полк" в Києві (РБК-Україна)

9 травня. Киів.

Опубліковано РБК-Украина 9 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві чоловік з рушницею намагався пройти на акцію до 9 травня. Його затримали і доставили в районне управління поліції. Начальник поліції Києва Андрій Крищенко також додав, що ще двох осіб затримали за заборонену символіку, і закликав учасників акцій утриматися від її використання.

За уточненою інформацією, до поліцію доставили двох чоловіків: у одного під час поверхневої перевірки вилучили штик-ніж, інший - намагався пройти на місце проведення акції поза фільтраційними рамками. Правоохоронці також виявили двох жінок із забороненою символікою.