ua en ru

Ціна золота сягнула річного максимуму через ситуацію навколо КНДР

Ціна золота сягнула річного максимуму через ситуацію навколо КНДР Фото: курс золота "злетів" до максимуму через випробування в КНДР

Вартість золота перевищила 1,3 тис. доларів за унцію

Ціни на золото досягли річного максимуму у понеділок на тлі ситуації, пов'язаної з випробуванням КНДР ядерної зброї. Про це повідомляє Reuters.

Так, станом на 13:03 (московський час) золото торгувалося по 1 334,21 долара за тройську унцію порівняно з 1 324,57 за унцію при закритті торгів у п'ятницю. Ф'ючерси на золото в США з поставкою в грудні подорожчали на 9,5 доларів до 1 340 за унцію.

Такий стрибок вартості золота пов'язаний з відтоком інвесторів на тлі проведення КНДР шостого самого потужного випробування ядерної зброї. Бізнес всерйоз побоюється того, що влада країни може запустити ядерну ракету після успішних випробувань.

Південна Корея у понеділок повідомила, що обговорює з США розміщення авіаносців і стратегічних бомбардувальників на Корейському півострові після того, як з'явилися ознаки підготовлюваних Пхеньяном нових ракетних випробувань.

Ієна і суверенні облігації Японії також зросли в понеділок, оскільки проведене Північною Кореєю ядерне випробування спровокувало інтерес до активів-притулків, хоча втрати фондових ринків були обмежені.[MKTS/GLOB] [USD/]

Інвестори також чекають засідання Європейського центробанку в четвер.

На думку економістів, опитаних агентством, ЄЦБ не змінить курс монетарної політики в цьому місяці, але регулятор, ймовірно, оголосить про скорочення програми купівлі активів у жовтні.

Срібло торгувалося по 17,82 долара за унцію порівняно з 17,68 долара до закриття торгів у п'ятницю, платина коштувала 1 009,24 долара порівняно з 1 004,50 долара, паладій – 985 доларів проти 980,50 долара.

Нагадаємо, на фінансових ринках продовжилося падіння з-за ситуації з КНДР.