ua en ru

На фінансових ринках продовжилося падіння через ситуацію з КНДР

На фінансових ринках продовжилося падіння через ситуацію з КНДР Фото: фондові перегони (pixabey)

Інвестори скуповують золото і позбавляються від цінних паперів

На світових фінансових ринках у четвер продовжилося падіння після військових загроз між КНДР і Вашингтоном. Про це повідомляє "Голос Америки".

Ключові індекси в Гонконзі, Німеччини та Лондоні втратили по одному відсотку або більше. У США в середині торгів індекс NASDAQ впав на 1,5 відсотка, S & P 500 - на 0,9 відсотка, а Dow - на 0,6 відсотка.

Таким чином, наростаюча напруженість створює невизначеність, яка лякає інвесторів і спонукає їх позбуватися таких ризикових активів, як цінні папери. Тим часом попит на безпечні активи підвищує ціни на золото, нафту і швейцарську валюту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на торгах після основної сесії акції американської компанії Apple подорожчали до рекордного рівня - до 159,50 доларів за штуку, що спровокувало зростання акцій інших IT-компаній на біржах США і Азії

Повідомляється, що 1 серпня котирування Apple зросли на 6,3% до 159,50 доларів за акцію, а капіталізація компанії - до 782,334 млрд доларів. На тлі цього зростання індекс NASDAQ Composite збільшився на 0,23% до 6362,94 пункту, а індикатор S&P 500 - на 0,24% до 2476,35 пункту.