ua en ru

Ціна нафти Brent піднялася вище 77 доларів за барель

Ціна нафти Brent піднялася вище 77 доларів за барель Фото: видобуток нафти (statoil.com)

Brent торгується на позначці 77,50 доларів за барель

Ціна північноморської нафти марки Brent в понеділок, 10 вересня 2018 року, піднялася вище позначки 77 доларів за барель. Про це свідчать дані біржових торгів на сайті РБК.

Станом на 10:12 за київським часом ціна нафти Brent перебувала на рівні 77,50 доларів за барель. Це на 1,36% вище рівня закриття попередніх торгів.

Відзначимо, ціни на нафту ростуть на тлі стагнації бурової активності в США, а також на очікуванні відновлення санкцій США проти енергетичного сектору Ірану. Зокрема, за даними компанії Baker Hughes, число бурових у США минулого тижня знизилося на 2 штуки до 860. Темпи зростання бурової активності в США сповільнилися з травня.

Нагадаємо, раніше в "Укрнафті" розповіли про плани щодо збільшення видобутку нафти. Зокрема, компанія планує до кінця року здійснити не менше 18 операцій потужного гідророзриву пласта. Наголошується, що це дозволить збільшити видобуток нафти. На сьогодні з початку 2018 року "Укрнафта" провела вже 9 операцій гідророзриву пласта на свердловинах Східного і Західного нафтових регіонів.