ua en ru

Ціна бареля нафти Brent за день знизилася на 3 долари

Ціна бареля нафти Brent за день знизилася на 3 долари Фото: вартість нафти впала за день на 3,22%

На кінець дня вартість бареля опустилася до 43,90 доларів

Вартість бареля нафти на лондонській електронній біржі ICE о 20:27 мск склала 43,90 доларів, що на 3,22% нижче за ціну закриття. Про це повідомляє РБК.

Зазначено, що о 19:50 вона опускалася навіть до 43,60 доларів - при тому, що на відкритті торгів максимальні котирування досягли 46,48 доларів за барель.

Як зазначає Financial Times, волатильність на нафтовому ринку в понеділок відображає невизначеність у настроях інвесторів. Вони, на думку видання, гадають, який фактор виявиться сильніше, лісові пожежі на родовищах нафти в Канаді або зміцнення долара вкупі зі зміною керівництва в енергетичній галузі Саудівської Аравії.


В результаті зниження канадського експорту на 1 млн барелів у день ціни на американську нафту WTI зрівнялися з вартістю Brent. Однак протягом дня котирування стали падати після надходження даних, що пожежа зміщується в бік від родовищ, і посилення долара. Тиск на нафту також вчинили прогнози аналітиків, що Саудівська Аравія збільшить видобуток до рекорду при новому міністрі.

Нагадаємо, раніше новий міністр нафти Саудівської Аравії пообіцяв стабільну нафтову політику.