ua en ru

Новий міністр нафти Саудівської Аравії обіцяє стабільну нафтову політику

Новий міністр нафти Саудівської Аравії обіцяє стабільну нафтову політику Фото: Халід аль-Фаліх 7 травня став міністром нафти

Екс-керівник Saudi Aramco Халід аль-Фаліх змінив 81-річного Алі ан-Наїмі

Новопризначений міністр нафти та мінеральних ресурсів Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх підтвердив відданість уряду королівства поточній нафтовій політиці. Про це повідомляє агенція AFP.

Зазначено, що екс-керівник нафтового гіганта Saudi Aramco змінив 81-річного Алі ан-Наїмі, який обіймав цю посаду більше 20 років і був впливовою людиною в ОПЕК.

"Саудівська Аравія дотримуватиметься своєї стабільної нафтової політики", - заявив аль-Фаліх 8 травня, наступного дня після свого призначення.


Він підкреслив, що Ер-Ріяд прагне зберегти свою роль як надійного світового постачальника енергоресурсів. Поки невідомо, хто змінить його на чолі Saudi Aramco, тоді як ан-Наїмі став радником королівського суду.

За даними агенції, ан-Наїмі частково втратив свій вплив на нафтову політику через амбіції саудівського принца Мухаммеда бін Салман Аль Сауда, який є не тільки міністром оборони, але й опікується економічною політикою. Призначення аль-Фаліха відбулося через два тижні після проголошення Ер-Ріядом планів реформування економіки та зменшення її залежності від нафти.

Нагадаємо, раніше в Ірані заявили про швидкий вихід експорту нафти на досанкційний рівень.