ua en ru

Метою Росії є фрагментація та ослаблення України, - Клімкін 

Метою Росії є фрагментація та ослаблення України, - Клімкін  Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

Клімкін заявив, що Росія робитиме спроби дати відповідь на дії міжнародної спільноти

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Росія ставить собі за мету фрагментувати та ослабити Україну. Про це сьогодні під час Х Національного експертного форуму заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає РБК-Україна.

"За цей рік, саме за цей рік, Росія фундаментально системно програла у всіх напрямках. Йдеться про Стокгольмський арбітраж, питання автокефалії, позови проти Росії у міжнародних судах, які успішно просуваються. Це означає, що вона, безумовно, готуватиме комплексну відповідь, вона перебуває під тиском і при чому тиском не лише політичним, а й під тиском іміджевим... До цього можна додати отруєння в Солсбері, висилку російських дипломатів, нескінченні хабарі", - сказав міністр.

Клімкін заявив, що Росія робитиме спроби дати відповідь на дії міжнародної спільноти.

"Чи буде у Росії спроба системної відповіді? Безумовно. Якою вона буде? Я вам можу сказати свою думку: можна скільки завгодно спекулювати, кого б Росія хотіла привести до влади врезультаті виборів, якусь більш проросійську реальність. Я фундаментально не вірю в те, що Росія вірить в створення більш проросійської реальності тут, в Україні. Я на 100% вважаю, що метою Росії є фрагментація і ослаблення України", - заявив голова українського зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за словами секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, є обґрунтовані підстави вважати, що Російська Федерація намагатиметься вплинути на вибори в Україні.

Крім того, президент України Петро Порошенко заявляв про неприйнятність миру в Україні на умовах капітуляції.