ua en ru

Порошенко: якщо запропонувати Путіну мир в обмін на територію - не буде ні миру, ні території

Порошенко: якщо запропонувати Путіну мир в обмін на територію - не буде ні миру, ні території Фото: Петро Порошенко (dsns.gov.ua)

Порошенко зазначив, що мир в Україні на умовах капітуляції є категорично неприйнятним

Президент України Петро Порошенко заявив, що якщо запропонувати президенту Російської Федерації Володимиру Путіну мир в обмін на територію - не буде ні миру, ні території. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю глави держави телеканалу Zik.

Глава держави зазначив, що мир в Україні на умовах капітуляції є категорично неприйнятним.

"Мир на умовах капітуляції є категорично неприйнятним, бо якщо ви запропонуєте Путіну мир в обмін на територію - у вас не буде ні миру, ні території. В цьому весь світ мав можливість переконатися ще з захоплення Абхазії, Осетії, Придністров'я. Нікому нічого ніхто не віддає, якщо не забезпечувати тиск...і всесвітню солідарність з Україною, яку ми тримаємо, і наші дипломати, і армія, щоб посилювати санкції як потужну мотивацію для Путіна повернутися за стіл переговорів, прийняти і виконати зовов'язання по мінським процессам", - зазначив Порошенко.

Порошенко також переконаний, що після виведення російських військ мир в Україну буде повернено "надзвичайно швидко виключно політико-дипломатичним шляхом".

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Порошенко заявив, що не дозволить перетворити Донбас на Грозний.

Додамо, раніше Порошенко дозволив застосовувати всі сили і засоби для вогню у відповідь для захисту життя військових.