ua en ru

Труханову оголосили підозру: що сталось

Труханову оголосили підозру: що сталось Фото: меру Одеси Геннадію Труханову оголосили підозру (Віталій Носач, РБК-Україна)

Меру Одеси Геннадію Труханову оголосили підозру. Його і ще чотирьох людей вважають причетними до цілого ряду злочинних дій, спрямованих на заволодіння земельними ділянками в Одесі.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Facebook-сторінку генпрокурора Ірини Венедіктової.

За її словами, згідно з експертними висновками, збитки міському бюджету склали понад 533 млн грн і сума може змінюватись.

"Інформую суспільство про те, що підписала 5 підозр в рамках розслідування кримінального провадження силами детективів НАБУ та прокурора САП... Підозрюваними стали мер міста, низка міських посадовців і один відомий одесит, роль якого уважно вивчалась слідством, щоб ні в якому разі не помилитися і нічого не пропустити", - повідомила Венедіктова.

За її словами, правоохоронці проаналізували колосальний масив даних, отриманих в ході слідчих дій:

  • телефонні перемовини,
  • дані з комп’ютерів,
  • інформація, законно отримана з електронних поштових скриньок.

У чому підозрюють Труханова

Генпрокурор заявила, що всі підозрювані (абсолютно не виключено, що кількість підозрюваних може збільшитись) були причетні до цілого ряду злочинних дій, спрямованих на заволодіння земельними ділянками в Одесі.

"Реальне заволодіння землями фігуранти справи називали чомусь орендою, забувши про те, що підробка документів і використання службових повноважень з метою реалізації злочинного плану - кримінально карані діяння", - повідомила вона.