ua en ru

За три місяці митники упередили 109 спроб провезення наркотиків

За три місяці митники упередили 109 спроб провезення наркотиків Ілюстративне фото (facebook.com-SFSofUkraine)

Було відкрито 188 кримінальних проваджень

За січень-березень 2018 року українськими митницями виявлено та припинено 109 спроб переміщення міжнародними поштовими та експрес-відправленнями наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України (ДФС).

Зокрема, лише в 2018 році за фактами (виявленими як у 2017 і 2018 роках) правоохоронними органами та митницями заведено 373 справи про порушення митних правил за ст. 473 Митного кодексу України та відкрито 188 кримінальних проваджень за ст. 305, 307, 309 Кримінального кодексу України.

Як відзначають фахівці ДФС, найчастіше у міжнародних поштових і експрес відправленнях виявляють наркотичні засоби "канабіс", "трамадол", "кокаїн", психотропні речовини МДМА", "амфетамін", а також медичні препарати з вмістом наркотичних речовин.

Всі виявлені наркотичні засоби були вилучені відповідними слідчими підрозділами правоохоронних органів України. Надалі вони за рішенням суду знищуються в установленому законом порядку підприємствами, уповноваженими здійснювати діяльність по знищенню таких речовин.

загалом, протягом 2017 року митницями ДФС було виявлено та припинено 648 спроб переміщення вищевказаних переміщень зазначених речовин.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в пункті пропуску "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" Київської митниці ДФС при проведенні вибіркового митного контролю виявлено 5 кг кокаїну, який прибув з Південної Америки.