ua en ru

Тристороння контактна група зустрінеться в Мінську на поточному тижні, - Тандит

Тристороння контактна група зустрінеться в Мінську на поточному тижні, - Тандит Фото: Юрій Тандит

Українська сторона піде на будь-які преференції, щоб повернути бранців

Тристороння контактна група зустрінеться в Мінську (Білорусь) на поточному тижні. Про це повідомив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандит, передає "112 Україна".

"Ми готуємося через 2 дня бути в Мінську, щоб доробити те, що потрібно доробити. Для нас дуже важлива доля наших хлопців, що залишилися, і ми будемо йти на будь-які преференції для того, щоб забрати їх. Будемо використовувати будь-які способи. Хто б нам не допомагав або не заважав, ми все одно будемо йти далі. Нам потрібно забрати ще 109 осіб. Нам необхідно знайти ще близько 500 зниклих без вести хлопців", - зазначив радник.

"Зараз ми обговорюємо, в тому числі, аспекти переміщення через лінії зіткнення з основних точок, щодо продовження роботи блокпостів. Мені телефонують звідти після 17:00, коли закриваються блокпости, починаються обстріли нашого транспорту. Ми зараз промовляємо в рамках мінських домовленостей, як ущільнити графік роботи", - додав Тандит.

Нагадаємо, раніше Тандит заявив, що за час проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі з полону бойовиків звільнені 3083 людини.