ua en ru

Трамп заявив, що на зустрічі з Путіним в Гельсінкі порушив питання Криму

Трамп заявив, що на зустрічі з Путіним в Гельсінкі порушив питання Криму Фото: Дональд трамп (flickr.com/helsinki2018)

Трамп підкреслив, що питання Криму є однією зі складових санкцій проти РФ

Президент Сполучених Штатів Америки (США) Дональд Трамп розповів, що порушив питання Криму під час липневої зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним в Гельсінкі. Про це передає Reuters.

Нещодавно президент США дав ексклюзивне інтерв’ю агентству Reuters в Овальному офісі. У розмові Трамп зазначив, що обговорив питання Криму в Гельсінкі.

"Я згадав Крим, звичайно. Я завжди згадую Крим, коли я згадую Україну. У нас з Путіним була дуже добра дискусія", - заявив президент Трамп.

Зокрема, він зазначив, що зустріч з Путіним тривала майже дві години. Президент США оцінив ці переговори як "дуже добрі".

"Потім була ще одна зустріч з багатьма нашими представниками. Ми говорили про Ізраїль, ми говорили про небезпеку для Ізраїлю, ми говорили про Сирію, ми говорили про Україну", - підкреслив американський лідер.

Крім згаданих вище питань, Трамп також обговорив з президентом РФ питання будівництва російського газопроводу до Німеччини "Північний потік 2".

Воднончас, президент США зазначив, що Путін не піднімав питання зняття санкцій, які діють проти Росії.

Відповідаючи на питання, чи розглядається можливість скасування санкцій, Трамп наголосив: "Ні. Я про це не думав... Я б це розглянув, якби вони щось добре для нас зробили. Але я без цього не розглядав би. Іншими словами, я б цього не розглядав - навіть на мить, до тих пір, поки щось не станеться - у нас багато спільних речей. Є речі, які ми можемо зробити один для одного. У нас є Сирія. У нас є Україна. Багато інших речей. Я думаю, що вони б дуже хотіли економічного розвитку. Це велика справа для них".

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки готові розглянути скасування санкцій проти Росії лише у разі, якщо Кремль почне робити кроки для співпраці з США по Сирії та Україні.