ua en ru

Трамп назвав умови, за яких може розглянути зняття санкцій з РФ

Трамп назвав умови, за яких може розглянути зняття санкцій з РФ Фото: Дональд Трамп (facebook.com/POTUS)

Росія має почати робити кроки для співпраці з США по Сирії та Україні

Сполучені Штати Америки готові розглянути скасування санкцій проти Росії лише у разі, якщо Кремль почне робити кроки для співпраці з США по Сирії та Україні. Про це американський президент Дональд Трамп заявив у інтерв'ю Reuters.

Трамп розповів, що президент Росії Володимир Путін не порушував у розмові з ним питання санкцій США проти РФ, але він не виключає, що розгляне питання про їх скасування, якщо Росія зробить кроки назустріч.

"Я подумав би, якби вони зробили щось, що було б добре для нас. Але я не буду ухвалювати таке рішення (про зняття санкцій, - ред.) без цього", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що Сенат Сполучених Штатів у вересні 2018 року може розглянути запровадження санкцій, метою яких є стримування Російської Федерації від втручання у вибори США.

Відповідний законопроект зараз доопрацьовується, щоб мінімізувати небажані наслідки для світової економіки у зв'язку з автоматичним веденням санкцій, які стосуються боргу і енергетики Росії.

З 22 серпня 2018 року наберуть чинності нові санкції проти Росії через справу Скрипалів.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах Америки протягом кількох тижнів будуть готові санкції проти завершення будівництва російського трубопроводу "Північний потік-2".