ua en ru

Трамп розпорядився про прийом в США не більше 45 тис. біженців

Трамп розпорядився про прийом в США не більше 45 тис. біженців Фото: Дональд Трамп (nato.int)

Трамп підписав указ про затвердження квоти на прийом до 45 тис. мігрантів

Президент США Дональд Трамп підписав указ про затвердження квоти на прийом до 45 тис. біженців з 1 жовтня. Про це йдеться в меморандумі на ім'я держсекретаря США Рекса Тіллерсона, опублікованому на сайті Білого дому.

"Допуск до 45 тис. біженців в США протягом наступного фінансового року обґрунтований гуманітарними проблемами або іншими причинами, які відповідають національним інтересам", - йдеться в меморандумі. Так, планується допустити в країну не більше 19 тис. мігрантів з країн Африки, не більше 5 тис. осіб зі Східної Азії та не більше 2 тис. біженців з Європи та Центральної Азії.

Також в США зможуть в'їхати не більше 1,5 тис. людей з Латинської Америки і країн Карибського басейну і не більше 17,5 тис. осіб з Близького Сходу та Південної Азії.

Як наголошується, Трамп уповноважив Тіллерсона при необхідності і "після повідомлення відповідних комітетів Конгресу" передавати невикористані квоти з одних регіонів на інші.

Нагадаємо, раніше Трамп запропонував зменшити вдвічі видачу грін-карт" (документ про проживання в США з правом працевлаштування). У середу, 2 серпня 2017 року, Трамп виступив за введення нової системи надання права на проживання в США в рамках програми розіграшу "грін-карт".

Проект, складений президентом і двома сенаторами, пропонує віддати перевагу висококваліфікованим іммігрантам, які говорять англійською. Згідно з інформацією видання, також передбачається скоротити вдвічі кількість іммігрантів, яких країна може взяти на законних підставах, встановлено верхню межу для прийому біженців - 50 тис. на рік.