ua en ru

Трамп запропонував зменшити вдвічі видачу "грін-карт"

Трамп запропонував зменшити вдвічі видачу "грін-карт" Фото: Дональд Трамп (nato.int)

Проект президента пропонує віддати перевагу висококваліфікованим іммігрантам

Президент Сполучених штатів Америки (США) Дональд Трамп запропонував зменшити вдвічі видачу "грін-карт" (документ про проживання в США з правом працевлаштування). Про це повідомляє DW.

"В середу, 2 серпня 2017 року, Трамп виступив за введення нової системи надання права на проживання в США в рамках програми розіграшу "грін-карт". Проект, складений президентом і двома сенаторами, пропонує віддати перевагу висококваліфікованим іммігрантам, які розмовляють англійською", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, також передбачається скоротити вдвічі кількість іммігрантів, які країна може взяти на законних підставах, встановлено верхню межу для прийому біженців - 50 тис. на рік.

Так, представляючи законопроект, глава США згадав досвід Канади та Австралії. Однак, у законопроекту є невелика ймовірність отримання підтримки з боку Конгресу. У даний момент близько мільйона іммігрантів мають право на постійне проживання кожен рік.

Зазначимо, що однією з головних обіцянок Трампа під час президентських виборів було обмеження імміграції. Глава США вважає, що приплив дешевої некваліфікованої робочої сили негативно позначається на доходах американців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заборона на в'їзд в США громадянам семи ісламських країн не стосується власників "грін-карт", тобто, тих, хто отримав право на постійне проживання в країні.