ua en ru

Трамп і Путін можливо зустрінуться в лютому на Арктичному саміті

Трамп і Путін можливо зустрінуться в лютому на Арктичному саміті Фото: Трамп і Путін (flickr.com/helsinki2018)

Трамп повинен прийняти рішення про участь в саміті після проміжних виборів у США

Президент США Дональд Трамп і президент РФ Володимир Путін швидше за все зустрінуться у Фінляндії на Арктичному саміті. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на фінське видання Helsingin Sanomat.

Як повідомляється, дата проведення Арктичного саміту поки не визначена. Серед можливих варіантів - лютий або кінець весни 2019 року. Відзначається, що час може бути вибрано на зустрічі міністерської групи уряду зовнішньої політики на засіданні в кінці тижня.

Президент Фінляндії Саулі Нииністе підкреслив, що час проведення саміту буде залежати від того, коли зможуть прибути до Фінляндії високі гості.

Як розповів один зі співрозмовників газети, Трамп повинен прийняти рішення про участь в саміті після проміжних виборів у США, які відбудуться 6 листопада.

У серпні Путін під час зустрічі з Нииністе заявив, що Росія може взяти участь у Арктичному саміті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Путін і Трамп можуть провести три зустрічі до кінця року.

11 листопада у Франції буде відзначатися 100-річчя закінчення Першої світової війни, у зв'язку з чим запрошені лідери країн - учасниць конфлікту. За словами Пєскова, опрацьовується візит Путіна на церемонію, пов'язану з цією історичною датою.

У свою чергу, з 11 по 15 листопада в Сінгапурі пройде Східноазійський саміт, на якому очікується присутність і Трампа, і Путіна.

Нагадаємо, 16 липня в Гельсінкі відбулася зустріч Трампа і Путіна. У ході спільної прес-конференції за результатами зустрічі з Трампом Путін заявив, що для РФ питання Криму закрито.