ua en ru

Трамп передав відповідь на лист Кім Чен Ина

Трамп передав відповідь на лист Кім Чен Ина Фото: Дональд Трамп і Кім Чен Ин (facebook.comWhiteHouse)

Трамп передав лист через держсекретаря США Майка Помпео

Президент США Дональд Трамп написав відповідь на лист глави Північної Кореї (КНДР) Кім Чен Ина і передав його через держсекретаря США Майка Помпео. Про це повідомив Помпео в Twitter.

"Сьогодні у мене була можливість поговорити з моїм колегою з КНДР Лі Ен Хо на форумі АСЕАН. У нас відбулася коротка ввічлива розмова. Наша делегація також отримала можливість передати відповідь Трампа на лист Кім Чен Ина", - написав держсекретар США.

Трамп передав відповідь на лист Кім Чен Ина

Нагадаємо, 2 серпня повідомлялося, що Трамп отримав новий лист від Кім Чен Ина. У листі Кім Чен Ин повідомив про непорушність зобов'язань в питанні денуклеаризації Корейського півострова. Зазначимо, що це не перший лист від лідера КНДР, адресований Трампу. Так, 12 липня 2018 року президент США оприлюднив фотографію і переклад листа, який він отримав від лідера Північної Кореї, датованого 6 липня.

Як відомо, 12 червня в Сінгапурі пройшла перша в історії зустріч на вищому рівні між США та КНДР. За її підсумками Трамп і Кім Чен Ин уклали спільну угоду, в якій Пхеньян оголосив про готовність піти на повну денуклеаризацію Корейського півострова, а Вашингтон зобов'язався у відповідь надати КНДР гарантії безпеки.