ua en ru

Трамп готується помилувати кількох людей зі свого оточення, - CNN

Трамп готується помилувати кількох людей зі свого оточення, - CNN Фото: Дональд Трамп (flickr.com/Chairman of the Joint Chiefs of Staff)

Чинний президент США Дональд Трамп має намір помилувати низку осіб до закінчення терміну перебування на посаді глави держави. Деякі радники президента США вважають, що він може заздалегідь помилувати й себе самого.

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерело.

За словами співрозмовника, американський лідер може заздалегідь помилувати свою сім'ю і близьких за злочини, які їм можуть "приписати" в майбутньому.

Крім того, глава Білого дому стверджує, що представники Демократичної партії займаються політичним переслідуванням.

Трамп вже підписав рішення про помилування щодо декількох осіб, у тому числі і свого колишнього радника з нацбезпеки Майкла Флінна.

До цього Флінн зізнався в дезінформації ФБР про контакти з послом Росії в США, а також про ділові зв'язки з Туреччиною.

Раніше Трамп знову виступив зі звинуваченнями у фальсифікації виборів, щоб пояснити свою поразку Джо Байдену, попри те, що його генеральний прокурор Вільям Барр раніше заявив, що Міністерство юстиції не знайшло доказів масових фальсифікацій з голосами виборців 2020 року.

Також РБК-Україна писало, що Трамп вдруге оскаржив результати виборів у штаті Вісконсин. Трамп вимагає скасувати понад 200 тисяч голосів, які віддали Байдену виборці двох найбільших округів штату.

Крім того, Трамп сумнівається в можливості розгляду його позову щодо фальсифікації президентських виборів у Верховному суді США. Однак він не збирається змінювати свою позицію.