ua en ru

Трамп допускає закриття суду, що заблокував його укази

Трамп допускає закриття суду, що заблокував його укази Фото: президент США Дональд Трамп

Трамп вважає, що в США є багато інших судів

Президент США Дональд Трамп заявив у середу, 26 квітня, що "цілком розглядає" пропозицію про закриття 9-го окружного апеляційного суду, що заблокував два його укази, передає Washington Examiner.

"Цілком розглядаю (закриття суду, - ред.). Є багато людей, які хочуть закриття 9-го округу. Це обурливо", - заявив Трамп.

Повідомляється, що коментарі Трампа щодо суду з'явилися на наступний день після того, як окружний суддя Вільям Оррік тимчасово заблокував спроби Трампа утримувати кошти у будь-якого муніципалітету, який відмовляється співпрацювати зі співробітниками правоохоронних органів міграційної служби.

"Всі відразу біжать до 9-го округу, у нас велика країна, у нас є багато інших місць, але вони відразу ж йдуть у 9-й округ, тому що вони знають, що він як напівавтоматичний", - додав Трамп.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Білий дім розширить повноваження Пентагону у питанні визначення кількості військових США в Іраку і Сирії, у відповідності з прагненням президента США Дональда Трампа дати більше впливу своїм військовим лідерам.