ua en ru

Трамп анонсував зустріч із Путіним на саміті G20 у Японії

Трамп анонсував зустріч із Путіним на саміті G20 у Японії Фото: Дональд Трамп і Володимир Путін (bundesregierung.de)

Президент США хоче "порозумітися" з Росією

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним під час саміту "Великої двадцятки" (G20) у японській Осаці. Про це він заявив в інтерв'ю Fox News, передає РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Я хочу порозумітися з Росією, і я думаю, що нам вдасться це зробити. Я хочу порозумітися з Китаєм, і я думаю, що ми зможемо. Я зустрінуся і з Путіним, і з Сі Цзіньпінем у Японії", - заявив Трамп.

У листопаді 2018 року президент Сполучених Штатів відмовився від запланованої зустрічі з Путіним на саміті G20 в Аргентині у зв'язку із захопленням Росією українських кораблів і моряків поблизу Керченської протоки.

У липні 2018 року Трамп і Путін провели переговори в Гельсінкі.

Нагадаємо, напередодні президент США Дональд Трамп повідомив, що домовився про розширену зустріч із головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном у японській Осаці під час саміту G20 наступного тижня і зазначив, що провів "дуже хорошу" телефонну розмову з китайським лідером. Темою зустрічі Трампа і Сі Цзіньпіна стане торговий конфлікт між США і Китаєм.