ua en ru

Аграрної товарообіг між Україною та Норвегією за 9 міс. сягнув майже 77 млн дол

Аграрної товарообіг між Україною та Норвегією за 9 міс. сягнув майже 77 млн дол Фото (прес-служба Кабміну): Олексій Павленко

Норвегія - один з найбільших експортерів рибної продукції в Україну

Товарообіг сільськогосподарської продукції між Україною та Норвегією за 9 місяців 2015 р. склав 76,7 млн дол. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко на конференції Norwegian - Ukrainian ICT & Investment Conference у столиці Норвегії м. Осло, повідомили у прес-службі МінАП.

Як зазначається, Норвегія - один з найбільших експортерів рики, ракоподібних і рибної продукції в Україну, і співпраця в аграрній сфері між країнами динамічно розвивається.

За словами Павленка, товарообіг сільськогосподарської продукції між Україною та Королівством Норвегія за 9 місяців склав 76,7 млн дол., з яких сума експорту становить 1,6 млн дол. (залишки і відходи харчової промисловості, соняшникова олія, мед), а сума імпорту - 75,1 млн дол. (риби, ракоподібні, молюски - 73,4 млн дол., різні інші харчові продукти - 0,5 млн дол., м'ясо і субпродукти - 0,3 млн дол., готові або консервовані продукти з риби і ракоподіб. - 0,5 млн дол.).

Аграрної товарообіг між Україною та Норвегією за 9 міс. сягнув майже 77 млн дол

Фото (Facebook /Pavlenko.O): конференція Norwegian - Ukrainian ICT & Investment Conference в Осло

"Український агросектор має сприятливі інвестиційні умови для норвезького бізнесу, а також володіє значними можливостями до розширення експорту сільськогосподарської продукції, зокрема зернових, борошна, круп та продуктів з високою часткою доданої вартості", - додав міністр агрополітики.

НОРВЕГІЯ - ОДИН З НАЙБІЛЬШИХ ЕКСПОРТЕРІВ РИБНОЇ ПРОДУКЦІЇ ДО УКРАЇНИ"Протягом 9 місяців 2015 року співпраця у аграрній...

Posted by Міністерство аграрної політики та продовольства України on 11 листопада 2015 р.

Зазначимо, що глава МінАП Олексій Павленко знаходився 11 листопада з робочим візитом в Осло, де відбулася низка двосторонніх зустрічей з міністром закордонних справ Королівства Норвегія Борге Бренде, міністром рибного господарства Норвегії Елізабет Аспакер і міністром сільського господарства і продовольства Норвегії Сільвією Лістауг, а також провідними норвезькими експортерами рибної продукції в Україну.

Аграрної товарообіг між Україною та Норвегією за 9 міс. сягнув майже 77 млн дол

Фото (Facebook /Pavlenko.O): аграрний товарообіг між Україною і Норвегією

Нагадаємо, на квітневій міжнародній конференції допомоги Україні в Києві за участю представників 56 країн "фінансове плече" нашій країні пообіцяла надати Норвегія, анонсувавши 35 млн євро на підтримку реформ у 2015 р. Про це заявляв державний секретар МЗС Норвегії Ханс Браттскер, додавши, що Норвегія зосереджує увагу на енергетичній реформі та впровадженні ефективного урядування в Україні.