ua en ru

У Токіо розпочалися тестові поїздки безпілотних таксі

У Токіо розпочалися тестові поїздки безпілотних таксі Фото: безпілотне таксі в Японії (Nikkei Asian Review)

Пілотний проект триватиме до 8 вересня

У Токіо у понеділок, 27 серпня, почалися перші тестові поїздки пасажирів на безпілотних автомобілях. Про це повідомляє The Mainichi.

Повністю запустити роботу безпілотних таксі планують до 2020 року, коли Токіо прийматиме Олімпійські та Параолімпійські Ігри.

Сервіс запустили ZMP Inc. разом з Hinomaru Kotsu Co. Автомобілі курсують за фіксованим маршрутом довжиною трохи більше 5 кілометрів. Вони в автоматичному режимі починають рух, повертають і зупиняються. Наразі за кермом все одно сидітиме водій, який зможе втрутитися у керування в екстрених ситуаціях.

Пасажирів відібрали заздалегідь - 1 500 осіб висловили бажання стати пасажирами у 96 поїздках, що показує інтерес населення у розвитку безпілотних таксі.

Як повідомляє Nikkei Asian Review, пілотний проект триватиме до 8 вересня. За день автівка здійснює чотири поїдки, одна коштує близько 14 доларів.

Нагадаємо, у лютому Uber і Google закрили спір про крадіжку технологій для безпілотних авто. Згідно з мировою угодою, перевізник передасть розробнику ПЗ 0,34% акцій.