ua en ru

Uber і Google закрили спір про крадіжку технологій для безпілотних авто

Uber і Google закрили спір про крадіжку технологій для безпілотних авто Фото: Uber і Google уклали мирову угоду (колаж РБК-Україна)

Згідно з мировою угодою, перевізник передасть розробнику ПЗ 0,34% акцій

Розробник технологій для безпілотних авто Waymo, який спільно з Google входить в холдинг Alphabet, і сервіс на замовлення таксі Uber досягли позасудової угоди про врегулювання раніше поданого позову про крадіжку секретних даних. Про це пише Bloomberg, також дану інформацію підтвердив глава Uber Дару Хосровшахи.

"Ми досягли угоди з Uber, яке, як ми вважаємо, захистить інтелектуальну власність Waymo зараз і в майбутньому", — йдеться в повідомленні Waymo.

Згідно з інформацією джерел Bloomberg, для припинення справи Про погодилася передати Waymo частку 0,34%, що оцінюється приблизно в 245 млн доларів, хоча спочатку Waymo вимагала від компанії компенсацію в розмірі 1,86 млрд доларів. Також Uber дала згоду на відмову від використання технології підрозділу Alphabet, як вимагав розробник ПЗ.

Нагадаємо, рік тому компанія Waymo, що входить в Google і займається проектом безпілотних автомобілів, подала в суд позов проти транспортної компанії Otto та її материнської компанії Uber, звинувачуючи конкурентів у крадіжці технології для безпілотних автомобілів.