ua en ru

Євромайдан: Путін назвав події в Україні погромами

Те, що відбувається зараз в Україні, - це не революція, а погроми, вважає президент Росії Володимир Путін. Таку думку він висловив на прес-конференції в Єревані за підсумками свого візиту у Вірменію. За його словами, нинішнє протистояння - це заздалегідь підготовлені акції, які готувалися до періоду української президентської кампанії 2015 р., але сценарій яких був задіяний вже зараз.

Те, що відбувається зараз в Україні, - це не революція, а погроми, вважає Президент Росії Володимир Путін (на фото). Таку думку він висловив на прес-конференції в Єревані за підсумками свого візиту у Вірменію. За його словами, нинішнє протистояння - це заздалегідь підготовлені акції, які готувалися до періоду української президентської кампанії 2015 р., але сценарій яких був задіяний вже зараз.

За його словами, нинішнє протистояння - це заздалегідь підготовлені акції, що готувалися до періоду української президентської кампанії 2015 р., але сценарій яких був задіяний вже зараз.

Характер цих заготовок очевидний для всіх об'єктивних спостерігачів: досить подивитися, як діють "добре підготовлені і навчені групи бойовиків". "А опозиція - вона чи то не завжди може контролювати ситуацію, чи то просто є певною політичною ширмою для екстремістських дій", - зазначив Путін.

Він вказав, що заворушення в Києві мало пов'язані з взаєминами між Євросоюзом і Україною. Він звернув увагу, що ніхто не намагається розібратися в суті угод. "Говорять, що у українського народу відбирають мрію. Але якщо подивитися на зміст цих угод, то до цієї мрії - а мрія хороша - багато хто може просто не дожити, тому що умови дуже жорсткі", - вказав Президент Росії.

Фактично мова йде про першу реакцію російського Президента на українські події перших днів. Несподіваною вона не стала - про те, що акції в Києві не є спонтанними, протягом всього уїкенду міркували державні телеканали.

Додамо, що до Києва найближчим часом повинен поїхати міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. Поки немає даних, з ким він вестиме переговори в українській столиці.

Нагадаємо, кількість мітингувальників у 500 тис. осіб стала рекордною за всю історію України. Ця масова акція відбулася в неділю, 1 грудня, на знак протесту проти жорстокого побиття активістів Євромайдану співробітниками спецпідрозділу "Беркут".

Звернемо увагу, що з 21 листопада в Україні розпочалася хвиля протестів після прийняття Кабміном рішення про призупинення євроінтеграції. Акція отримала назву "Євромайдан". Після подій в ніч на 30 листопада, коли міліція жорстоко розігнала мітинг на Майдані Незалежності, хвиля протестів посилилася. Активісти Евромайдана 1 грудня захопили будівлі КМДА та Будинок профспілок на Хрещатику.