ua en ru

Тимошенко заявила про фундаментальне порушення демократичності та об’єктивності виборів

Тимошенко заявила про фундаментальне порушення демократичності та об’єктивності виборів Фото: Юлія Тимошенко (facebook.com/YuliaTymoshenko)

За її словами, "Батьківщина" активно протистоятиме фальсифікаціям

Системне та централізоване використання "брудних" технологій на виборах в ОТГ є репетицією влади до фальшування майбутніх президентських і парламентських виборів. Про це заявила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко сьогодні на прес-конференції у Києві, повідомляє прес-служба політсили.

"Те, що ви зараз спостерігаєте, це репетиція наступних президентських і парламентських виборів, на яких повториться сьогоднішнє використання владою брудних технологій на виборах у ОТГ", – заявила вона.

Тимошенко звернулась до громадян із закликом "не піддаватись на брудні технології, не дозволяти принижувати свій вибір, голосувати вільно, боротися та не здаватися".

"Єдина надія сьогодні – на громадян України. Якщо зараз на виборах в ОТГ ми не закладемо фундамент нової України, то такої ж наруги можна очікувати і на президентських, і парламентських виборах", - заявила вона

Політик також запевнила, що "Батьківщина" активно протистоятиме фальсифікаціям, проводитиме паралельний підрахунок голосів та екзит-пол.

Тимошенко заявила про фундаментальне порушення демократичності та об’єктивності виборів.

"Такого адміністративного всеохоплюючого тиску я не пам’ятаю. Це перші вибори, коли всі губернатори та керівники районів – весь адмінресурс кожної громади – йдуть на вибори, щоб викликати наших кандидатів на мажоритарних округах, кандидатів на голів об’єднаних територіальних громад і погрозами, тиском та залякуваннями зняти їх з виборів", – зазначила вона.

До того ж нардеп заявила, що влада закріпила "наглядачів" за кожною областю, які "тиснуть на кандидатів "Батьківщини" з метою їхнього зняття з виборів, виходу з партії або балотування від БПП". "Це що? Післяреволюційна демократія? Ні!", – наголосила вона.

Водночас лідер партії висловила обурення, що вже вкотре вибори проводить Центральна виборча комісія, призначена екс-президентом Віктором Януковичем.

Окрім того, за словами Тимошенко, силові структури "продовжують залишатися учасниками виборчої кампанії та використовуватися як інструмент тиску на кандидатів від "Батьківщини".

"Масово порушуються кримінальні справи проти сильних кандидатів від нашої партії та проти членів їхніх родин. "Рекордсменами" тиску за допомогою силових структур є Житомирська, Київська, Сумська та Вінницька області", – зазначила парламентар.

Вона також заявила про "масштабний масовий нахабний" підкуп виборців на виборах до ОТГ по всій Україні.

"Наприклад, виборцям Вінничини, в Краснопільській громаді прямо зараз роздають по 10 грн і обіцяють дати ще по 100 після підрахунку голосів за кандидата від БПП. Такий підкуп відбувається майже в кожній територіальній громаді", – сказала нардеп.

Політик наголосила, що сьогодні на виборах мета "Батьківщини" – захистити малі села від ліквідації, захистити ФАПи, клуби, школи, дитячі садочки від знищення, захистити фермерів від рейдерства та надати об’єднаним територіальним громадам гідне життя.