ua en ru

Тимошенко знову закликала ЄС до запровадження санкцій проти української влади

Юлія Тимошенко знову закликала ЄС до запровадження санкцій проти української влади. Про це вона заявила в інтерв'ю італійському виданню "Corriere della Sera"

Юлія Тимошенко знову закликала ЄС до запровадження санкцій проти української влади. Про це вона заявила в інтерв'ю італійському виданню "Corriere della Sera", повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Західні країни вперше обговорюють можливість застосування санкцій. Такі санкції мали б завдати удару по фінансовій підтримці диктаторського режиму і тих політиків, які несуть відповідальність за насильницькі дії проти українців. Без санкцій неможливо починати справжні перемовини, оскільки ця влада вже продемонструвала свою здатність ігнорувати політичний дипломатичний тиск з-за кордону... Санкції абсолютно необхідні, оскільки зараз починається відлік кожної години, коли ще можна запобігти втраті людських життів у тій боротьбі, яку цей режим почне, щоб залишитися при владі", - сказала Тимошенко.

Крім того, Тимошенко бачить два варіанти виходу з кризи.

"Перший - це боротися за проведення дострокових виборів до парламенту за пропорційною системою для того, щоб можна було сформувати демократичну і проєвропейську більшість. Після виборів парламент міг би зробити кроки для зміни Конституції з метою повернення до парламентської республіки...Другий варіант...можна скористатися інструментами для оголошення демократичних президентських виборів", - сказала вона.

Своєю головною вимогою Тимошенко назвала відставку Президента Януковича.