ua en ru

Тимошенко просить перевести її з лікарні в колонію

Екс-прем'єр-міністр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко просить припинити лікування і перевести її з лікарні до колонії. Про це йдеться у її заяві на ім'я керівництва колонії, а також у відкритому листі до Президента України Віктора Януковича, який зачитав на прес-конференції захисник Тимошенко Сергій Власенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначив Власенко, Тимошенко відмовляється від лікування в умовах постійного відеоспостереження і підтверджує автентичність останнього відео, розміщеного в інтернеті.

"Значна частина медичних заходів, які проходять у процедурній кімнаті, потребує повного зняття одягу, і приховані відеокамери це фіксували і продовжують фіксувати. В спеціальній кімнаті біля моєї тюремної палати розміщені монітори цілодобового відеоспостереження, які здійснюють виключно чоловіки офіцери, які працюють в колонії", - йдеться у листі.

Нагадаємо, згідно з вироком Печерського суду м. Києва від 11 жовтня 2011 р., екс-прем'єр відбуває семирічне ув'язнення у Качанівській жіночій виправній колонії в Харкові. Тимошенко засудили до семи років позбавлення волі і виплати 1,5 млрд грн (близько 189 млн дол.) штрафу за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2009 р. Законність цього вироку 29 серпня підтвердив Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ України.

Читайте також: ЄСПЛ погодився розглянути чергову скаргу Тимошенко