ua en ru

ЄСПЛ погодився розглянути чергову скаргу Тимошенко

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) погодився розглянути чергову скаргу Юлії Тимошенко, яка звинувачує українську владу в порушенні її права на справедливий суд. Екс-прем'єр вважає, що її справа політично мотивована, а тому порушує Європейську конвенцію з прав людини.

Варто відзначити, що зараз ЄСПЛ вже обговорює декілька скарг Тимошенко, однак процес іде дуже повільно. Це дозволяє представникам українського уряду говорити, що розгляд чергової скарги затягнеться мінімум на півроку. У Києві впевнені, що довести політичний мотив у справі екс-прем'єра неможливо.

Нагадаємо, зарас Юлія Тимошенко відбуває покарання, встановлене вироком Печерського районного суду м. Києва про сім років ув'язнення і виплати 1,5 млрд грн (близько 189 млн дол.) штрафу за перевищення повноважень при підписанні в 2009 р. газових контрактів з Росією.

Сама Тимошенко вважає, що її переслідують за політичними мотивами. Залучення лікарів берлінської клініки екс-прем'єр України також пояснює побоюваннями за свою безпеку і недовірою до системи охорони здоров'я України.

Читайте також: Україна направила в ЄСПЛ клопотання про перегляд рішення у справі Луценка (фото, відео)