ua en ru

Тимошенко закликала аудиторів з вивчення тарифів зробити свою роботу публічною

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко закликала аудиторські компанії, які вивчають порядок формування тарифів, зробити свою роботу публічною та вивчити висновки робочої групи Верховної Ради щодо необґрунтованості тарифів. Про це політик заявила сьогодні на брифінгу в парламенті.

"Багато днів наша команда і я особисто намагаємося зустрітися з цими аудиторами для того, щоб віддати їм матеріали, підготовлені робочою групою парламенту, яка займалась вивченням обґрунтованості тарифів. А також надати всі аргументи, які, на мій погляд, будуть достатніми, щоб чотири аудиторські компанії зробили правильний висновок про необґрунтовано встановлені тарифи", - зазначила Тимошенко.

Водночас лідер фракції підкреслила, що робота аудиторських компаній проходить у закритому, непрозорому режимі.

"Я хочу звернутись до всіх чотирьох аудиторських компаній - негайно зробити свою роботу публічною по оцінці правильності нарахування тарифів, публічно прийняти документи, які говорять про те, що тарифи є необґрунтовано завищеними та включити ці документи для висновку аудиторських компаній", - закликала вона.

Юлія Тимошенко також нагадала, що для 8 млн людей в Україні, які споживають газ без лічильників, вдалось добитися зниження нормативу споживання газу вдвічі.