ua en ru

Юлія Тимошенко погодилася виїхати до Німеччини на лікування

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко прийняла пропозицію виїхати до Німеччини на лікування. Про це сьогодні, 4 жовтня, заявив захисник Тимошенко Сергій Власенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко (на фото) прийняла пропозицію виїхати до Німеччини на лікування. Про це сьогодні, 4 жовтня, заявив захисник Тимошенко Сергій Власенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Тимошенко заявила: "Я публічно приймаю пропозицію щодо виїзду до Німеччини на лікування... заради Вільнюса".

За словами Власенка, наглядова місія Європарламенту у складі Пета Кокса та Олександра Кваснєвського передали Президентові Віктору Януковичу клопотання про помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко. "Сьогодні під час зустрічі з Януковичем Кокс і Кваснєвський подали йому офіційно підписане ними клопотання про помилування Тимошенко", - повідомив захисник засудженої екс-прем'єрки.

"Кокс і Кваснєвський передали мені пропозицію щодо виїзду до Німеччини на лікування. Я публічно приймаю цю пропозицію. І не тому, що я не довіряю українським лікарям... Від усього серця я вдячна лікарям і всім, хто надає мені допомогу в лікарні "Укрзалізниці"... Я не довіряю не лікарям, а режиму, який готовий і надалі робити все, щоб позбутися мене. Я боролася, борюся і буду боротися за свою повну правову реабілітацію", - процитував свою підзахисну Власенко.

Зі слів захисника, Тимошенко також заявила, що не вважає свій можливий виїзд міграцією і сподівається повернутися до України.

Зазначимо, що Комісія при Президентові України з питань помилування станом на 4 жовтня не розглядала питання Тимошенко. За словами члена комісії Лариси Скорик, той, хто просить помилування, обов'язково має визнати свою провину. Скорик не вважає, що звернення представників місії ЄП Пета Кокса та Олександра Кваснєвського є підставою для помилування Тимошенко.

Нагадаємо, вчора керівники моніторингової місії Європарламенту в Україні Пет Кокс і Олександр Кваснєвський відвідали з "незапланованим візитом" Тимошенко в ЦКЛ №5 у Харкові.

Звіт місії Кокса-Кваснєвського у справі Тимошенко очікується до 15 жовтня.

У представництві ЄС в Україні впевнені в успіху місії Кокса-Кваснєвського. Втім, зазначили, що на даний момент Україна повністю не виконала жодного пункту для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.