ua en ru

Президентська комісія з помилування ще не розглядала питання Тимошенко

Комісія при Президентові України у питаннях помилування за станом на сьогодні не розглядала помилування екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Про це заявила член комісії Лариса Скорик, передає радіо "Свобода".

"Кожен член комісії отримує повістку дня, ми над ним працюємо два тижні, але поки ми ще нічого не отримували. Є дві обов'язкові умови: людина має звертатися особисто, і людина має відбути хоч половину терміну. Ми багатьох людей помилували, причому у всіх випадках - за цих вихідних даних", - пояснює член комісії з помилування.

За словами Скорик, той, хто просить помилування, обов'язково повинен визнати свою провину. Тому вона не вважає, що звернення представників місії Європарламенту Пета Кокса та Олександра Кваснєвського є підставою для помилування Тимошенко.

"Хто такий Кваснєвський для Тимошенко, а вона для нього? Близький член родини? ...Буває, що просять про помилування для хворого", - сказала Скорик. Однак вона висловила сумнів, що хвороба Тимошенко дає підстави розглядати прохання інших осіб щодо неї.

Скорик не пригадує, щоб комісія з питань помилування збиралася позачергово та протягом дня розглядала те чи інше діло. Проте вона не виключає, що це можливо.