ua en ru

Тимошенко закликала лідерів демократичного світу відкрити другий фронт проти диктатури в Україні

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко закликала лідерів демократичного світу відкрити другий фронт проти диктатури в Україні.

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко закликала лідерів демократичного світу відкрити другий фронт проти диктатури в Україні. Про це йдеться у заяві Тимошенко, текст якого розповсюдила прес-служба ВО "Батьківщина".

"Я оплакую всіх мирних людей разом з їх батьками, разом з усіма, хто відчуває цей біль. Кров цих Героїв України на руках Януковича. Він особисто стріляв в них впритул у той час, коли зачитував привітання народу з Днем Соборності", - йдеться в заяві Тимошенко.

За її словами, з тієї миті, коли вбили двох мітингувальників, Янукович більше не має права займати президентську посаду.

"Якщо ми, українці, пробачимо це йому, то будемо заслуговувати на все, що він з нами буде робити далі. Українці, діти нашої рідної землі, повставайте за своїх дітей, за своїх батьків, за себе! Не дайте далі себе вбивати", - закликала Тимошенко.

Вона зазначила, що нині ніякі переговори з Януковичем недопустимі.

"Питання стоїть жорстко: або вони, або вільна Україна", - заявила Тимошенко.

"Я звертаюся до всіх людей в будь-яких погонах держави Україна: не беріть кров українців на свої душі. Ані робота, ані зарплата, ані погони не варті смерті вашої душі. Я закликаю вас звільнятися з лав найманих вбивць Януковича та переходити на сторону країни... Покладіть зброю! Не стріляйте в тих, хто читає вірші Шевченка", - заявила Тимошенко.

Крім того, Тимошенко звернулася до лідерів демократичного світу з проханням відкрити другий масштабний фронт проти диктатури в Україні.

"Чим довше ви будете це відкладати, тим більше мирних українців загине на полі бою за свободу. Кожна втрачена вами хвилина оплачується українською кров'ю", - йдеться у заяві Тимошенко.