ua en ru

Тимошенко може вийти з в'язниці, якщо звернеться до Януковича з проханням про помилування, - Олійник

Народний депутат України з фракції Партії регіонів Володимир Олійник переконаний, що засуджена екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко може вийти з в'язниці, але для цього вона повинна подати Президенту України Віктору Януковичу прохання про помилування. Про це він заявив журналістам у парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо Тимошенко захоче, то вона вийде. Але треба написати, мінімум, заяву про помилування, звернутися до Президента. Але так само не може бути, що ми підпишемо закон, а вона закликає всіх, як три дні тому, цей (владний) змести режим", - сказав Олійник.

Також Олійник підкреслив: "Може бути, є якийсь вирок про невинність Юлії Тимошенко від Європейського суду? Покажіть. Ні.... Тому ми кажемо: є проблема серйозна. Її треба вирішити, щоб сторони не втратили обличчя. Але її не можна вирішувати політичними шляхами. Її треба вирішувати в рамках діючої Конституції та законодавства України за двома принципами: не повинно бути так, щоб створений закон дозволяв уникати відповідальності й щоб цей закон був прописаний для однієї особи. Інакше тоді ми порушимо основне правило рівних можливостей громадян перед законом".