ua en ru

Тимошенко і нардепи з "Батьківщини" здали кров для українських військовослужбовців

Народні депутати з фракції "Батьківщина" і лідер партії Юлія Тимошенко здали кров у Київському міському центрі крові для українських військових, які постраждали під час антитерористичної операції на сході. Про це повідомляє кореспондент "РБК-Україна".

Зокрема, на здачу крові прийшли народні депутати Іван Кириленко, Олександра Кужель, Андрій Сенченко, Олександр Чубатенко, Лілія Гриневич, Олександр Абдуллін, Микола Катеринчук, голова "Батьківщини молодої" Іван Крулько, депутат Київської міськради Тетяна Меліхова.

Нардепи закликали українців наслідувати їхній приклад, підтримавши таким чином армію.

Очікується, що протягом дня кров здадуть усі члени фракції "Батьківщина".

Юлія Тимошенко подякувала українцям за підтримку військовослужбовців, які захищають від терористів Донецьку та Луганські області. "Я дякую кожному, хто передає продукти, одяг, хто купує бронежилети і шоломи, хто купує воду й передає її на передову. Я дякую кожному українцю, який сьогодні не стоїть осторонь і допомагає нашій армії, нашим волонтерам, усім, хто сьогодні захищає Україну. Я вважаю, що свята справа для кожного з нас - допомогти сьогодні всім, чим можемо", - підкреслила вона.

Крім того, Тимошенко зазначила важливість складної і відповідальної місії українських медиків, які допомагають військовим.

В свою чергу лікарі Київського центру крові подякували нардепам і Юлії Тимошенко за дану ініціативу і висловили надію, що цьому прикладу будуть слідувати інші політики і громадяни. Прийшла тендітна жінка і здала 400 г крові. Якби всі політики так "піарилися", то проблем з донорською кров'ю в країні не виникало ніколи", - зазначила один з лікарів.

Тимошенко і нардепи з "Батьківщини" здали кров для українських військовослужбовців