ua en ru

Тімановська заявила, що в Білорусі її хотіли відправити в психлікарню

Тімановська заявила, що в Білорусі її хотіли відправити в психлікарню Фото: Христина Тімановська, Білоруська спортсменка (t.me/tsikhanouskaya)

Білоруська спортсменка Христина Тімановська заявила, що при поверненні з Токіо в Білорусь її могли посадити в психіатричну лікарню. Попередити легкоатлетку про це в останній момент встигла її бабуся.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресконференцію Тимановской у Варшаві.

"Бабуся подзвонила мені, коли мене вже везли в аеропорт, і сказала: "будь ласка, не повертайся в Білорусь, Це не безпечно. У мене було близько 10 секунд на прийняття рішення", - розповів Тимановська.

За словами спортсменки, її рідні побоюються, що якби вона повернулася з Токіо в Білорусь, то її відправили в психіатричну лікарню.

Тімановська додала, що завжди була далека від політики, не ходила на акції і не підписувала ніяких листів, а також нічого не говорила проти білоруського уряду.

"Я спортсмен і нічого не розумів у політичному житті. Я намагаюся в житті не займатися нічим, крім спорту, і щосили намагаюся не відвертатися на політику", - уточнила вона.