ua en ru

Тіллерсон і Лавров обговорили розслідування хімічної атаки в Сирії

Тіллерсон і Лавров обговорили розслідування хімічної атаки в Сирії Фото: Рекс Тіллерсон

Тіллерсон і Лавров провели телефонні переговори

Держсекретар США Рекс Тіллерсон обговорив по телефону з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим розслідування хімічної атаки в Сирії. Про йдеться в повідомленні на сайті Держдепу.

"Держсекретар повторно висловив свою підтримку існуючого в рамках Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХО) механізму розслідування застосування хімічної зброї", - йдеться в повідомленні.

Як відзначається, під час переговорів Лавров висловив жаль у зв'язку з тим, що США не підтримали ОЗХО ініціативу Росії направити в Сирію інспекторів для перевірки тверджень про застосування зарину в Хан-Шейхуні і про наявність отруйних речовин на сирійській авіабазі "Шайрат".

Нагадаємо, раніше Сергій Лавров заявив, що блокування російського проекту по хімічній атаці в сирійському Ідлібі Організацією по забороні хімічної зброї (ОЗХО) спрямованt на зміну режиму в Сирії.

Слідча комісія ООН по Сирії приступила до розслідування хімічної атаки на сирійське місто Хан-Шейхун (провінція Ідліб). Станом на 4 квітня від хімічної атаки загинули щонайменше 100 осіб, ще 400 осіб постраждали.