ua en ru

Територію Києва планується збільшити на 1,3 тис. га - до 84,9 тис. га

Проект землеустрою щодо встановлення та зміни межі м. Києва передбачає збільшення території столиці з 83 тис. 585 га до 84 тис. 974,4 га. Про це повідомив голова постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики, голова депутатської фракції "Республіка Київ", голова Партії зелених України Денис Москаль, передає прес-служба "Республіки Київ".

За словами Москаля, проект рішення про погодження проекту землеустрою щодо встановлення та зміни межі м. Києва, надійшов на розгляд до постійної комісії Київради з питань екологічної політики.

"Після моїх численних звернень та депутатських запитів до керівництва міста, КМДА нарешті передала до Київради проект рішення щодо встановлення межі столиці. Враховуючи важливість документа для збереження територіальної цілісності Києва та захисту Біличанського лісу, екологічна комісія розгляне проект встановлення межі Києва на спеціальному засіданні 22 січня", - наголосив Москаль.

Політик зауважив, що документ передбачає включення до території столиці 2 тис. 75,7 га земель Київської області з одночасним виключенням з меж Києва і передачі області 686,3 га.

"Зокрема, до території Києва планується включити селище Коцюбинське, яке з 2008 року дерибанить Біличанський ліс. Я вкотре наголошую, що затвердження межі столиці збереже багатостраждальний Біличанський ліс від знищення. І закликаю Верховну Раду, особливо тих народних депутатів, які раніше працювали у Київраді, якомога швидше затвердити нові межі Києва. Це вкрай необхідне рішення для збереження 4 тис. га столичного лісу", - зазначив Москаль.

Депутат наголосив, що після затвердження Київрадою проекту землеустрою щодо встановлення і зміни межі м. Києва, документ буде передано для погодження до Київської обласної ради і Київської обласної державної адміністрації та до Верховної Ради для прийняття рішення про встановлення межі столиці.

Читайте також: "Київгенплан" розробляє ТЕО Південного транспортного переходу через р. Дніпро