ua en ru

У Тернопільській області з'ясовують обставини отруєння школярів

У Тернопільській області з'ясовують обставини отруєння школярів Ілюстративне фото (stan.kz)

В 10 дітей, котрі відвідують сільський дитсадок та школу відмічаються розлади стану здоров’я

У Тернопільській області медики зафіксували спалах кишкової інфекції, постраждали 10 дітей. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook Тернопільського обласного лабораторного центру.

Зазначається, що у ході епідрозслідування з’ясовано, що в 10 дітей, котрі відвідують сільський дитсадок та школу відмічаються розлади стану здоров’я.

"До Тернопільського обласного лабораторного центру надійшли термінові повідомлення про випадки гострої кишкової інфекції серед дітей села Новосілка, Заліщицького району", - йдеться у повідомленні.

Також не виключається, що ймовірними факторами, котрі викликали захворювання могли бути вода та харчові продукти.

Розслідування триває.

Нагадаємо, в Одеській області правоохоронці з'ясовують обставини отруєння учнів однієї із шкіл Суворовського району. Зазначається, що батьки школярів просять перевірити навчальний заклад, в якому нібито отруїлися діти. Зазначена подія поліцейські кваліфікували по 1 ч. ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь) Кримінального кодексу України.

Як повідомляло РБК-Україна, у львівському ресторані отруїлися п'ятеро людей під час святкування весілля. У поліцію 16 вересня надійшло повідомлення про п'яти осіб, госпіталізованих в одну з львівських лікарень з попереднім діагнозом "гостра кишкова інфекція".