ua en ru

У Тернопільській обл. співробітниця РАЦС вимагала хабар від іноземця

У Тернопільській обл. співробітниця РАЦС вимагала хабар від іноземця Фото: хабар (twitter.com/nab_ukr)

Хабар у тисячу доларів вимагалась за видачу дубліката свідоцтва про народження сина іноземного громадянина

У Тернопільській обл. співробітники Національної поліції України затримали керівника відділу РАЦС, яка вимагала від іноземця одну тис. доларів. Про це повідомляє департамент захисту економіки НПУ.

Відзначається, що крім начальника відділу, також був затриманий посередник.

"Працівники Управління захисту економіки в Тернопільській області Національної поліції задокументували протиправну діяльність начальника відділу реєстрації актів цивільного стану (РАЦС) одного з районів області. Вона вимагала від громадянина іншої країни тисячу доларів США неправомірної вигоди за видачу дубліката свідоцтва про народження його сина", - йдеться в повідомленні.

У поліції встановили, що керівник залучила до злочинної діяльності в якості посередника свою невістку.

"При отриманні коштів поліцейські і слідчі прокуратури Тернопільської області затримали керівника відділу та посередника в приміщенні РАЦС.
Вирішується питання про затримання зловмисниць в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України", - додали в НПУ.

Зазначається, що кримінальне провадження відкрито за статтею 368 ККУ, яка передбачає покарання у вигляді ув'язнення на термін до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до 3-х років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, суддю з Донецької області викрили на хабарі у 6 тис. гривень.