ua en ru

Суддю з Донецької області викрили на хабарі у 6 тис. гривень, - НАБУ

Суддю з Донецької області викрили на хабарі у 6 тис. гривень, - НАБУ Фото: НАБУ (nabu.gov.ua)

Суддя отримав хабар за обіцянку закрити справу по адміністративному правопорушенню

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) заявило, що суддю з Донецької області викрили на хабарі у 6 тис. гривень. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"27 вересня детективи НАБУ спільно з працівниками Управління захисту економіки Національної поліції в Донецькій області під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили заступника голови Слов'янського міськрайонного суду Донецької області на хабарі", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, зловмисник отримав неправомірну вигоду в розмірі 6 тис. гривень за обіцянку не притягувати до відповідальності і закрити адміністративне провадження за фактом скоєння адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Так, вирішується питання про повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди") та обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву директора НАБУ Артема Ситника, що при отриманні хабарів були затримані двоє суддів з Донецької та Київської областей.