ua en ru

ТЕО мостового переходу через Керченську протоку профінансує РФ, - джерело

Техніко-економічне обґрунтування мостового переходу через Керченську протоку в рамках україно-російського проекту профінансує Російська Федерація. Про це РБК-Україна повідомило джерело в Посольстві РФ в Україні.

Техніко-економічне обґрунтування мостового переходу через Керченську протоку в рамках україно-російського проекту профінансує Російська Федерація. Про це РБК-Україна повідомило джерело в Посольстві РФ в Україні.

Такої попередньої угоди сьогодні дійшли віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул і міністр транспорту Російської Федерації Максим Соколов під час переговорів, що відбулися в Посольстві України в Росії у присутності російського посла Михайла Зурабова (на фото).

"Найближчим часом планується підписання міждержавного договору з будівництва Керченського мостового переходу, розробку ТЕО якого профінансує російська сторона. Сторони сьогодні також обговорили, що, крім автомобільного та залізничного сполучення, мостовий перехід також передбачатиме наявність газового терміналу для поставок природного газу з Росії на кримський півострів", - повідомило джерело.

Як повідомлялося сьогодні, Кабмін сформував делегацію для переговорів з РФ щодо будівництва моста через Керченську протоку.

Будівництво мостового переходу через Керченську протоку є важливим трансконтинентальних проектом, який допоможе значно спростити розподіл транспортних потоків і скоротити їх шлях. Питання будівництва цього мостового переходу неодноразово порушувалося під час зустрічей керівництва України та Росії.

Нагадаємо, в середині жовтня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв під час зустрічі з українським колегою Миколою Азаровим заявив про намір Росії і України активізувати будівництво мостового переходу через Керченську протоку: "Ми говорили сьогодні у розширеному складі про необхідність швидше запустити всі бізнес-процеси, пов'язані з будівництвом мостового переходу через Керченську протоку. Це необхідно жителям і Росії, і України".

На початку листопада стало відомо, що на березі Керченської протоки виявлено підготовлені до утилізації контейнери із хімзброєю. Додамо, що Криму через зрив програми з утилізації радянської хімзброї загрожує екологічна катастрофа.