ua en ru

Телеведуча К.Собчак купила міноритарний пакет "Евросєті", оцінивши компанію в 1 млрд дол.

Россійская Відома телеведуча Ксенія Собчак купила у підприємця Олександра Мамута міноритарний пакет акцій одного з найбільших у Росії стільникових рітейлерів - "Євросєті", пише РБК daily. За трохи менше 0,1% акцій вона заплатила 1 млн дол. За словами телеведучої, вона хоче увійти або в аудиторський, або в компенсаційний комітет "Евросєті" і в майбутньому збільшити свою частку. Виходячи з суми угоди К.Собчак оцінила "Евросеть" в 1 млрд дол. 14 місяців тому при покупці частки в "Евросєті" "Вимпелком" оцінив рітейлера в 452 млн дол.

К.Собчак стверджує, що "давно хотіла спробувати себе в бізнесі". "З цією компанією працюють люди, з якими я по-справжньому товаришую і яким довіряю", - сказала вона, зазначивши, що одним з таких людей є О.Мамут.

Аналітик "Велес Капіталу" Ілля Федотов вважає, що К.Собчак увійшла в капітал цієї компанії швидше за все з метою подальшого перепродажу свого пакета. Однак він не виключає і вірогідність піару з боку "Евросєті", яка вибрала трохи раніше світського лева особою своєї рекламної кампанії. На думку аналітика "Уралсіба" Костянтина Бєлова, купівля акцій "Евросєті" К.Собчак виглядає швидше як "інвестиція в добре керований бізнес приватної особи своїх скромних заощаджень".

На сьогодні бенефіціарами "Евросєті" є інвестиційна компанія ANN (50,1%) і ВАТ "Вимпелком" (49,9%).